WINTERBANDEN

winterbanden-verplicht-nederlandAutobedrijf Lammers is ook uw partner als het gaat om uw winterbanden. Uw veiligheid is voor ons namelijk erg belangrijk. Daarom helpen we u graag met de winterbanden voor uw auto. Maak een afspraak, en wij zorgen dat u veilig de winter in kunt. En na de winter wisselen we de banden gewoon weer voor u om.

Maar wat is nu eigenlijk een winterband precies:

Een winterband is een autoband die gemaakt is van een zachtere rubbersoort dan een doorsnee gebruiksband (zomerband) en is bedoeld voor rijden bij lagere temperaturen (onder 7°C). Het profiel van een winterband heeft zogenoemde lamellen, waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond en zo een betere grip geeft bij winterse omstandigheden als sneeuw.

winter-image-road-wallpaper-162231Om een winterband effectief te laten zijn, moet deze een profieldiepte van minimaal 4 mm hebben. Nieuwe winterbanden worden verkocht met profieldieptes van ca. 9 mm. De zachtere winterband slijt bij zomerse temperaturen een stuk sneller dan de hardere zomerband.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s